Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Nijmegen, hoofdvestiging Amstelveen
Rioolvliegjes Redactie, 19 februari 2024
Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf omdat u last heeft van rioolvliegjes? In Nijmegen en de omliggende regio kunt u vertrouwen op J.G. Riooltechniek!
Onze experts weten wat ze moeten doen als u last heeft van rioolvliegjes. Laat J.G. Riooltechniek u helpen in Nijmegen!

Aalputmotjes of motmuggen, zo worden rioolvliegjes ook wel genoemd. Indien er hinder wordt ondervonden van deze rioolvliegjes, kan dit een indicatie zijn van een probleem in de riolering. Indien u deze rioolvliegjes waarneemt, is het raadzaam om direct in actie te komen.

Welke eigenschappen hebben rioolvliegjes?

Deze insecten zijn doorgaans tussen de 1,5 en 7 millimeter groot en kunnen door de kleinste openingen uw huis infiltreren. Ze zijn herkenbaar aan hun behaarde vleugels, groter dan hun lichaam, en grijsgoudkleurig met twee lange, behaarde voelsprieten op hun kop. Deze kleine vliegjes hebben een korte levensduur van slechts drie weken, maar vermeerderen zich snel.

In rottend organisch afval of stilstaand water legt een vrouwtje gewoonlijk 100 tot 200 eitjes per keer. Na twee dagen verschijnen de larven en groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes binnen twee tot zes weken. Ze hebben meestal moeite met vliegen en kruipen rond en rusten in de buurt van leidingen, ondanks dat ze 'vliegjes' genoemd worden.

Overdag vertonen ze weinig activiteit, maar 's avonds en 's nachts worden ze actiever en voeden ze zich met bedorven materiaal, bacteriën en schimmels. Een veelvoorkomende oorzaak van een rioolvliegjesplaag in huis is gewoonlijk een rioleringsprobleem, vooral bij kapotte leidingen. In de meeste gevallen worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Wat is de beste aanpak om rioolvliegjes weg te krijgen?

U moet de broedplaatsen identificeren om een plaag te bestrijden, meestal in stilstaand water of verrot organisch materiaal. Het is van groot belang om onmiddellijk actie te ondernemen en zelf acties te ondernemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het schoonmaken van de afvoer en het controleren op lekkages. Het is mogelijk om professionele hulp in te schakelen bij reparaties om het probleem op te lossen.

Het is typisch dat broedplaatsen worden aangetroffen op plaatsen die in verbinding staan ​​met het rioolsysteem, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Bovendien kunnen ook locaties buitenshuis dienen als broedplaats, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Het handhaven van een goede hygiëne is cruciaal om te voorkomen dat er een rioolvliegjesfamilie ontstaat.

Verhelp snel rioolproblemen, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Een goede tip is om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Zorg ervoor dat u direct voedsel weggooit dat ermee in aanraking is gekomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1453

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!