Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Nijmegen, hoofdvestiging Amstelveen

Rioolvliegjes bestrijden in Nijmegen

Merkt u plotseling kleine zwarte vliegjes in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Het is mogelijk dat u te maken heeft met rioolvliegjes die omhoog komen vanwege een rioolprobleem. Wacht niet langer en onderneem direct actie tegen deze vervelende, hardnekkige vliegjes om overlast te voorkomen!

Wat zijn rioolvliegjes

Het is vaak het riool waaruit de rioolvliegjes komen, zoals de naam al duidelijk maakt. De vliegjes halen hun voedsel uit vocht en rottend afval en zijn in staat om tot 200 eitjes per dag te leggen. Indien u geen aandacht besteedt aan het rioolprobleem, zullen de rioolvliegjes een blijvend probleem vormen.

Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf omdat u last heeft van rioolvliegjes? In Nijmegen en de omliggende regio kunt u vertrouwen op J.G. Riooltechniek!
Onze experts weten wat ze moeten doen als u last heeft van rioolvliegjes. Laat J.G. Riooltechniek u helpen in Nijmegen!

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Rioolvliegjes kunnen vaak worden aangetroffen in de buurt van vochtige plekken waar voedingsrijk stilstaand water met bacteriën aanwezig is. Op deze plaatsen komen de vliegjes bijeen om hun eitjes te leggen. Op vochtige plaatsen zoals kieren of hoeken, schuren of garages, verstopte hemelwaterafvoeren, vuilnisbakken en putjes kunnen rioolvliegjes zich buiten het riool vestigen.

Snel actie ondernemen

Er zijn verschillende redenen om de rioolvliegjes te bestrijden. Realiseer u dat de rioolvliegjes niet automatisch verdwijnen en gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Daarnaast vermeerderen deze vliegjes zich enorm snel, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. Voordat u begint met het bestrijden van de vliegjes, is het belangrijk om vast te stellen wat het rioolprobleem is en waar de eitjes zich bevinden.

In de meeste gevallen liggen deze eitjes in de directe omgeving van een lekkage of verstopping in het riool, het is daarom belangrijk om alert te zijn bij toiletten en afvoerputjes. Wilt u weten of u de juiste afvoer heeft? Dan kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape. Zorg ervoor dat u een beetje ruimte vrijlaat, zodat er licht de afvoer in kan. Mocht er hier sprake zijn van vliegjes, dan zullen ze omhoog vliegen en aan het tape vasthechten. Indien er veel vliegjes aanwezig zijn in een specifieke hoek of kier, is het verstandig om de plakbandtest uit te voeren.

Indien u er niet in slaagt om van de rioolvliegjes af te komen, is de kans groot dat ze blijven terugkomen. Het is niet mogelijk om de vliegjes kwijt te raken zolang het rioolprobleem niet is verholpen. Wanneer dit het geval is, kunnen wij u helpen. Neem contact met ons op via 085 106 1453 voor een blijvende oplossing met J.G. Riooltechniek.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met J.G. Riooltechniek via 085 106 1453 of via onderstaand offerte formulier.


J.G. Riooltechniek staat voor u klaar in Nijmegen
Over ons

J.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1453

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!