Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Nijmegen, hoofdvestiging Amstelveen
Hoe u een defecte riolering kunt herkennen en uw te ondernemen acties Redactie, 8 maart 2024
J.G. Riooltechniek: uw rioleur in Nijmegen en omgeving!

Een goed werkende riolering is onmisbaar in uw huis. Helaas kunnen er soms defecten optreden en schade veroorzaken. Hoe herkent u deze signalen? Wat moet er dan gebeuren?In dit artikel worden verschillende aanwijzingen besproken die duiden op een beschadigd riool en wat de mogelijke oplossingen zijn. Zo bent u goed voorbereid om snel in te grijpen bij problemen.

Hoe u een kapotte riool kunt identificeren

Diverse problemen kunnen aangeven dat er een defect is in het riool. Het kan voorkomen dat er lichte problemen ontstaan zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook vervelende kwesties zoals verstoppingen. Indien deze problemen zich jaarlijks manifesteren, hoeft u zich nog geen zorgen te maken over een beschadigd riool. Als de problemen aanhouden, is het aan te raden om een rioolinspectie te overwegen.

Naast verstoppingen kan er ook sprake zijn van een totaalverstopping, die te herkennen is aan overstromingen rondom de afvoerputjes in uw woning. Dit wijst ook op een kapotte riolering. Ongeveer 20% van alle gevallen van verstopping hebben een kapot riool als oorzaak. Als u een kelder bezit, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke gevallen is een inspectie of zelfs een reparatie vereist.

Hoe ontdek je schade aan een riool?

Er zijn verschillende redenen waarom een riool kapot kan gaan. Zowel interne als externe factoren kunnen hieraan bijdragen. Slijtage als gevolg van ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kan tot problemen leiden. Maar ook schade door slechte weersomstandigheden kan schade veroorzaken. Als er te veel druk op het riool komt, is er kans dat het begint te scheuren.

Het riool kan van de muur losraken of intern barsten door de druk op het systeem. Een defect riool kan eveneens voortkomen uit wortelgroei en corrosie. In dergelijke gevallen is het aan te raden om een inspectie van het riool te laten uitvoeren voordat men begint met de reparatiewerkzaamheden.

Waarom is een rioolinspectie aan te raden?

Vakkundigen beschikken over professionele hulpmiddelen om een probleem met het riool te kunnen herkennen. Als u een rioolinspectie laat uitvoeren, weet u direct waar het probleem zit en wat er moet gebeuren. Een inspectie kan op twee manieren worden uitgevoerd, met behulp van een rioolcamera of met rookdetectieapparatuur.

Een riooldetectiecamera is een speciaal soort camera die het riool in kan om de situatie te bekijken en de problemen in kaart te brengen. Het rookdetectie-apparaat in uw riool spuit rook en controleert vervolgens of die rook op bepaalde punten in de leidingen verdwijnt. Waar de rook niet meer te zien is, kan dit mogelijk aanduiden waar een lekkage in het riool aanwezig is.

U kunt uw riool laten analyseren of herstellen

Twijfelt u of u een beschadigd riool heeft? Of heeft u regelmatig last van rioleringskwesties?Wij zijn bereikbaar om bijstand te verlenen! Neem contact op met J.G. Riooltechniek via 085 106 1453 en plan een afspraak. Dan helpen wij u graag verder met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1453

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. RiooltechniekJ.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA

Reviews van J.G. Riooltechniek

Door L.H
Op 31 mei 2023
10

Deze mannen hebben fantastisch werk geleverd door de puinhoop die een andere loodgieter had achtergelaten op de juiste manier te herstellen. Snel en goed gewerkt, heel fijn!

Door R.M
Op 25 mei 2023
10

Nette sportieve jongens die bij mij snel het probleem hadden gevonden en hebben verholpen! Ook nette tarieven blij mee!

Door C.L
Op 22 mei 2023
10

Gute Kommunikation, schnelle Hilfe, top Arbeit.

Door E.B
Op 15 mei 2023
10

Tof personeel, gezellige mannen, probleem snel en goed opgelost en dat allemaal om 18:30 op een zaterdag voor een prima weekend prijs. Ze stonden binnen een uur na bellen voor de deur! Super tevreden!

Door O.D.J
Op 4 mei 2023
10

Zeer tevreden! Word snel geantwoord en geholpen mocht er meer vragen zijn is het gemakkelijk om met dit bedrijf in contact te komen. ze zijn erg vriendelijk zeker een aanrader!