Rioolvliegjes Nijmegen

Hebt u weleens kleine, zwarte vliegjes in uw toilet aangetroffen? Goede kans dat u motmuggen of latrinevliegjes hebt gezien. In de volksmond worden ze echter meestal rioolvliegjes genoemd, naar de plaats waar ze vandaan komen. Rioolvliegjes houden namelijk heel erg van donkere, vochtige plaatsen, waar ze veel voeding tot hun beschikking hebben. Het riool is in dat opzicht perfect.

Rioolvliegjes Nijmegen bestrijden

Rioolvliegjes zijn meestal een teken dat er een lekkage zit in je riolering. De motmuggen zijn immers niet zomaar je woning binnengekomen. Wilt u rioolvliegjes bestrijden, dan moet de kern van het probleem aangepakt worden. Aarzel dus niet om een loodgieter langs te laten komen. Die kan snel een lekdetectie uitvoeren, waardoor je snel weet waar de rioolvliegjes vandaan komen. Als er daadwerkelijk sprake is van een lekkage, kunnen er bovendien snel maatregelen worden genomen.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een verdelger te laten komen, maar die zal u vaak ook weer doorverwezen naar een rioolspecialist. Een ongediertebestrijder kan rioolvliegjes bestrijden, maar heeft immers niet de kennis om aan uw riolering te gaan sleutelen. Bij rioolproblemen kunt u ons bellen op 085 - 106 14 53 of contact opnemen via het contactformulier.