Rioolrenovatie Nijmegen

Ook een riool moet om de zoveel tijd worden gerenoveerd. Door goed te zorgen voor het riool kunt u dit wel zo lang mogelijk uitstellen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om niet teveel wc-papier of plastic door je toilet te spoelen. Dit kan namelijk voor verstoppingen zorgen, die indirect lekkages tot gevolg hebben.

Ook oude leidingen zijn iets gevoeliger dan de huidige moderne leidingen die tegenwoordig gelegd worden. Wanneer u problemen met uw riool ondervindt, kan J.G. Riooltechniek voor u een plan maken om het riool te vernieuwen. Voordat wij aan rioolrenovatie beginnen inventariseren wij wat er precies aan de hand is. Het is belangrijk om het probleem vanaf de kern aan te pakken.

Rioolrenovatie Nijmegen uitvoeren

Besluiten wij op basis van onze inventarisatie dat rioolrenovatie nodig is, dan overleggen wij met u wat we precies gaan doen. Rioolrenovatie betekent niet dat de leidingen volledig vervangen dienen te worden. Door middel van relinen kunnen de leidingen vernieuwd worden, zonder dat vervanging nodig is.

Rioolrenovatie Nijmegen relinen

Tegenwoordig maken veel rioolspecialisten gebruik van relinen om rioolleidingen een nieuw leven te geven. Relinen betekent in de praktijk het aanbrengen van een dunne kunstharslaag aan de binnenkant van het riool. Het riool wordt eerst grondig gereinigd en ontdaan van mogelijke obstakels. Daarna wordt een zogeheten kous door het riool gehaald. Die kous is in de kunsthars gedrenkt en bekleedt op die manier de binnenkant van het riool. Daarna wordt warme stoom gebruikt om de hars definitief aan de rioolleiding te hechten. Door middel van relinen kun je een totale vervanging van je riool dus voorkomen.

Riool renoveren Nijmegen contact

Wanneer u problemen met uw riool ondervindt, dan is rioolrenovatie in Nijmegen in veel gevallen de oplossing. Soms verkeren de leidingen echter in zo een slechte staat, dat vervanging nodig is. In dat geval zal er iets meer werk achterweg komen. Maar ook dan zullen wij ervoor zorgen dat u zo veel mogelijk uw dagelijkse bezigheden kunt voortzetten.

Geïnteresseerd in onze riooltechniek? J.G. Riooltechniek kan in Nijmegen en omstreken zowel je riool vervangen als toezien op een grondige rioolrenovatie. Onze vakmannen staan te alle tijden voor u klaar. Vul even ons contactformulier in of bel met 085 - 106 14 53