Relinen riool

Een oud rioleringsstelsel is op den duur toe aan renovatie. Relinen van het rioolis een nieuwe techniek die dan veel mogelijkheden biedt. Veel mensen zien namelijk op tegen de renovatie van hun riool, aangezien dit de nodige overlast kan veroorzaken. Hierbij zal normaal gesproken vaak sprake zijn van hak- en breekwerk. Het vervangen van de riolering is daarnaast vaak een tijdrovende klus. Bij relining komt er nauwelijks hang- en breekwerk bij kijken, want bij deze techniek wordt er een polyester of glasvezel kous effectief in de riolering geïmpregneerd. Voor relinen van het riool in Nijmegen bent u bij J.G. Riooltechniek op de juiste plek. Wij helpen u graag bij deze geavanceerde en effectieve methode voor rioolrenovatie.

Relinen riool Nijmegen

Heeft u een riolering dat toe is aan renovatie? Denk dan aan het relinen van uw riool. In Nijmegen en omgeving zijn wij snel op de plaats van bestemming. Wij ervoor dat uw bestaande leidingen weer volledig worden hersteld of gerenoveerd. Onze professionals werken daarnaast effectief en veilig voor het beste resultaat. Met onze jarenlange ervaring met het relinen van een riool in Nijmegen weet u overigens zeker dat u altijd een goede oplossing krijgt.

Relinen riool techniek

Om bestaande leidingen te herstellen en te renoveren in Nijmegen maken wij gebruik van relinen. Deze riool techniek vereist een hoge mate van nauwkeurigheid, waarbij volgens een technische kwaliteitsnorm wordt gewerkt. De leidingen worden voorzien van een nieuwe binnenzijde; een polyester of glasvezel kous. Deze worden door middel van water- of luchtdruk aan de binnenzijde van de leidingen geïmpregneerd. Al dan niet door middel van hars zal het geheel uitharden en dat zorgt voor een stank- en waterdicht resultaat. Na afronding van dit proces kan uw riool tot 50 jaar langer mee!

Relinen als riooltechniek kent een groot aantal voordelen:

  • Relatief voordelig ten opzichte van andere rioolrenovatietechnieken
  • Niet of nauwelijks hak- en breekwerk nodig; zodoende minimaal overlast
  • Een duidelijk verbeterde levensduur van de riolering onder uw woning
  • De snelste techniek om het riool te renoveren

Wat is relinen riool?

Een slimme manier om de riolering te renoveren is relining. Maar wat is relinen van een riool precies? In feite is dit een techniek waarbij de binnenwand van een riooldeel wordt voorzien van een nieuwe coating. In de meeste gevallen is dit een kous van polyester of glasvezel. Wanneer deze is aangebracht in riooldeel wordt deze geïmpregneerd met kunsthars. Eenmaal uitgehard heeft uw riolering door het relinen van het riool dus een nieuwe, supersterke binnenzijde die weer vele jaren meegaat.

Waarom relinen?

Door relinen wordt uw riolering voorzien van een nieuwe binnenlaag. Deze voorkomt dat het riool verstopt raakt of dat u te maken krijgt met ander ongemak. Heeft u bijvoorbeeld vaker dan eens te maken met een verstopping, rioollucht of zelfs rioolvliegjes? Dat heeft mogelijk te maken met verzakkingen in de riolering, kleine lekkages of lager gelegen opstoppingen in het riool. In plaats van te kiezen voor het vervangen van de riolering, is relinen een interessante optie met veel mogelijkheden. Overigens kunt u ons ook inschakelen voor andere werkzaamheden, zoals:

Een afspraak maken

Wilt u graag een afspraak maken voor het relinen van uw riool? Wij helpen u graag verder met al uw vragen en staan voor u klaar met advies. Wij komen bij u langs wanneer het u uitkomt, dus neem gerust contact op met J.G. Riooltechniek wanneer u hulp nodig hebt bij problemen met uw riolering. Een afspraak maken kan ook telefonisch door te bellen naar 085 - 106 14 53.