Relinen Nijmegen

Een oud rioleringsstelsel is op den duur toe aan renovatie, waarbij relinen nieuwe mogelijkheden biedt. Veel mensen zien op tegen de renovatie van hun riool, aangezien dit normaal gesproken veel overlast veroorzaakt in de vorm van hak- en breekwerk én het tijdrovende vervangen de riolering. Bij relining komt niet of nauwelijks hang- en breekwerk kijken; een polyester of glasvezel kous wordt effectief in de riolering geïmpregneerd. Voor relinen in Nijmegen bent u bij Riocare op de juiste plek. Wij helpen u graag bij deze geavanceerde methode voor rioolrenovatie.

Relinen techniek

Relinen is bedoeld om bestaande leidingen te herstellen en renoveren. Deze techniek vereist een hoge mate van securiteit, waarbij volgens een technische kwaliteitsnorm wordt gewerkt. De leidingen worden voorzien van een nieuwe binnenzijde; een polyester of glasvezel kous. Deze worden door middel van water- of luchtdruk aan de binnenzijde van de leidingen geïmpregneerd. Al dan niet door middel van hars zal het geheel uitharden en dat zorgt voor een stank- en waterdicht resultaat. Na afronding van dit proces kan uw riool tot 50 jaar langer mee!

De techniek van relinen kent een groot aantal voordelen:

  • Relatief voordelig ten opzichte van andere rioolrenovatietechnieken
  • Niet of nauwelijks hak- en breekwerk nodig; zodoende minimaal overlast
  • Een duidelijk verbeterde levensduur van de riolering onder uw woning
  • De snelste techniek om het riool te renoveren

Waarom relinen?

Een goed functionerende riolering is niet altijd een vanzelfsprekendheid. Een probleem rondom de riolering kan hardnekkig van aard zijn. Heeft u bijvoorbeeld vaker dan eens te maken met een verstopping, rioollucht of zelfs rioolvliegjes? Dat heeft mogelijk te maken met verzakkingen in de riolering, kleine lekkages of lager gelegen opstoppingen in het riool. In plaats te kiezen voor het vervangen van de riolering, is relinen een interessante optie met veel mogelijkheden.

Een afspraak maken

Wilt u ook gebruikmaken van de relinen techniek in Nijmegen? Neem dan contact op met Riocare.